APK

Ga voor de beste APK keuring

Een APK monteur bekijkt de technische staat van uw auto en keurt deze volgens de voorgeschreven criteria. Zo worden o.a. de remmen gecontroleerd en kijken we of uw auto niet teveel schadelijke stoffen uitstoot.

Andere punten waar wij op controleren zijn:

  • Kilometerstand check
  • Verlichting
  • Ruitenwissers
  • Controle onder de motorkap
  • Onderkant van de auto
  • Banden

Om ervoor te zorgen dat u goed geïnformeerd bent over de staat van uw auto, krijgt u een volledige uitleg over de uitslag van de keuring. U hoort precies waarom uw auto goed- of afgekeurd is. Mochten er onderdelen vervangen of gerepareerd moeten worden, dan informeren wij u direct over de kosten. Dat is wel zo makkelijk.

Is regulier onderhoud nodig naast de APK? Ja!

Bij de APK-keuring gaat het om iets anders dan regulier onderhoud. Tijdens de APK controleert onze monteur bijvoorbeeld of de dragende delen van uw carrosserie niet bedreigd worden door roest of dat de remmen nog goed functioneren. Hier gaat het om de veiligheid van uw auto. Dit zegt echter minder over de conditie van bijvoorbeeld de motor. De 'gezondheid' van de motor is afhankelijk van zaken die aangepakt worden tijdens het normale onderhoud, zoals een oliewissel of het plaatsen van een nieuw luchtfilter. Als u zich aan de door de fabrikant voorgeschreven onderhoudsintervallen houdt, zal uw auto veel langer meegaan. Wij kunnen u ook adviseren over het onderhoud van uw auto.

Facebook Twitter Instagram Whatsapp Youtube